Hvorfor skal mode være bæredygtig?

 

Bæredygtige smykker

Og hvordan kan glimmer hjælpe på det?

Modebranchen og det tilhørende forbrug er for alvor kommet på dagsordenen de sidste par år. Begreber som slowfashion, bæredygtighed, ressourcekredsløb og zero waste vinder frem overalt.

Det er ord, som for mange kan virke tørre og kedelige – men som ikke desto mindre hænger tæt sammen med indsatsen mod de klimaforandringer, som vi ser over hele kloden. Den globale modeindustri udsender 1,7 milliarder ton CO2 om året – mere end hvad internationale flyvninger og skibsfart producerer til sammen!


Fashion som first world problems eller fokusændrende?

Når vi ser på de følger, som klimaforandringerne har i disse år, kan det virke som et first world problem at beskæftige sig med en luksusbranche som modeindustrien og med små items som smykker, øreringe og ørestikker.

Ikke desto mindre, oplever vi, at det er et vigtigt sted at tage fat. Der produceres mere tøj og flere accessories end nogen sinde før – og det bruges i kortere tid og er af dårligere kvalitet. Vi vil gerne være med til at tage tempoet ud af den udvikling, og i stedet sætte fokus på kvaliteten, materialerne, produktionen, produktets levetid og livscyklus fra vugge til grav. Vi vil gerne producere miljøvenlige og bæredygtige smykker og øreringe uden at gå på kompromis.

Vi håber på, at vi ved at fortælle om de bæredygtig valg, som vi tager i produktionen af vores smykker og ørestikker, og med små skridt, som effekten af en sommerfugls vingeslag (hvis nogen kan huske den film...), kan være med til at sætte fokus på at gøre produktionen i modebranchen mere bæredygtig. Vi tror på, at jo flere bæredygtige alternativer i modebranchen, der dukker op – jo større opmærksomhed på og flere krav vil der komme fra forbrugernes side til, om virksomhederne lever op til en bæredygtig produktion - fra produktionsvilkår, materialeophav, forarbejdning og til produktet lander hos jer kunder. Og vi vil SÅ gerne være med til at skubbe i den retning – så bæredygtighed bliver et uundgåeligt parameter du som virksomhed må tage stilling til, hvis du arbejder med mode i det 21. århundrede.

Når vi fremstiller vores bæredygtige og miljøvenlige smykker, øreringe og ørestikker, er der taget stilling til hvordan træet produceres, om vores materialer - lige fra lim til glimmer - er holdbart, men bionedbrydeligt, og hvordan vi sætter det mindste klimaaftryk, når vores øreringe pakkes og fragtes ud til jer. 

Lidt glimmer og mange små valg ad gangen, håber vi at kunne være med til at sætte fokus på, at bæredygtig mode er en nødvendighed, men ikke nødvendigvis kedeligt…

#grubegraphics #ecosparklesglitter #bæredygtigmode #fravuggetilgrav #slowfashion #bionedbrydeligt #rezipemballage #bæredygtigproduktion 

The RE-ZIP loop

Returner og bliv belønnet!

Vælg RE-ZIP for at redde planeten fra endnu en engangsemballage og modtag en rabatkode som tak. Når du returnerer din RE-ZIP, vil den blive genbrugt igen og igen...

Efter du har modtaget din ordre, skal du blot folde den tomme RE-ZIP sammen og aflevere den sådan her:

 • 1

  Find Returpunkt

  Find et Returpunkt i RE-ZIP appen

 • 2

  Scan

  Scan RE-ZIP QR-koden ved Returpunktet for at modtage din rabatkode

 • 3

  Returner

  Returner den tomme RE-ZIP ved Returpunktet kvit og frit